Klaar voor de toekomst!

Future Proof. Dat is het overkoepelende thema van InfraTech 2019, alweer de 13e editie van Nederlands belangrijkste infravakbeurs. Centrale vraag is hoe we de Nederlandse infrasector klaar maken voor de toekomst en er voor zorgen dat dit zo blijft?

Saskia Vernooij
Exhibition Manager

geanimeerde-knop

Het thema slaat aan, want niet eerder zag de InfraTech Innovatieprijs zoveel inzendingen: 67 maar liefst. Volgens mij is dat het ultieme bewijs dat de branche wil laten zien wat ze in huis heeft. Rode draad bij al die inzendingen is dat we slimmer, digitaler en duurzamer worden. En dat de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers steeds beter wordt. Kort samengevat zijn dat ook de vier trends waar InfraTech het programma op heeft gebaseerd.

Opvallend is dat het tijdens InfraTech 2019 steeds meer draait om hightech. Duidelijk is dat we het allang niet meer redden met asfalt en beton alleen. Dat is bijvoorbeeld goed te merken op het Smart Mobility Plein en op het Tunnel Plein. Daar staan voornamelijk nieuwe exposanten die nooit eerder op InfraTech aanwezig waren, maar die in de afgelopen jaren bewezen hebben dat ze onmisbaar zijn in het bereikbaar en leefbaar houden van Nederland. Veelal ict-bedrijven die zich hebben ontpopt als waardige nieuwe ketenpartners met wie het goed samenwerken is.

Ik kijk uit naar het debat dat CROW samen met Next Generation Infrastructures (NGI) organiseert, dat dieper ingaat op de waarde die infrastructuur voor ons heeft. En wat te denken van het paviljoen van gastheer Rijkswaterstaat? Die hebben de handen ineengeslagen met spoorbeheerder ProRail, maar zetten daarnaast het Hoogwaterbeschermingsprogramma, RWS Zakelijk, Circulair en Smart Mobility in de schijnwerpers.

Dat InfraTech anno 2019 een vakbeurs is die ook echt door de publieke sector – de opdrachtgevers – wordt gedragen, bewijst de aanwezigheid van maar liefst ├ílle 12 provincies op de Provincie Boulevard. Dat is iets waar we trots op zijn.

Meer dan ooit focust InfraTech zich op beleving en inhoud. Dat uit zich in het feit dat het uitgebreide kennisprogramma zich voornamelijk op de beursvloer zelf afspeelt en daardoor veel minder een randprogramma is.

Als voorbeelden wil ik de speciale College Tour die op het Gemeente Plein zal plaatsvinden en de PROOFtuin niet onbenoemd laten. De College Tour wordt georganiseerd door Stadswerk voor studenten van de Hogeschool Rotterdam. In de PROOFtuin – een transparante kas omgeven door groen – vindt twee dagen lang een hackathon plaats waar een oplossing wordt bedacht voor de renovatie van meer dan 150 bruggen. Tijdens de laatste twee dagen is er een Careerlab, waar young professionals gekoppeld worden aan de bedrijven en overheid op de beursvloer. Als dat niet Future Proof is!

Een hele fijne InfraTech 2019 gewenst!

Saskia Vernooij
Exhibition Manager

 

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Sign up

Sign up