Trainen op samenwerking voor turnaround

Op het terrein van Sabic in Bergen op Zoom is een safety skills center geopend waarin ruim twaalfhonderd medewerkers worden getraind voor de turnaround in september en oktober.

Dagmar Aarts

 

In het safety skills center probeert Sabic de conversatie tussen werknemers uit te lokken.

Het trainingscentrum is er gekomen na evaluatie van de vorige grote onderhoudsstop vertelt turnaround manager Michel van der Klis. ‘Na elke turnaround bespreken we wat goed ging en wat we kunnen verbeteren.’ Daaruit bleek dat bij de verschillende betrokken bedrijven behoefte is om het project samen voor te bereiden. Niet alleen op inhoud, maar ook op het samenwerken als team.
Van der Klis: ‘Onze directie gaf aan dat er een trend gaande is waarbij safety trainingen op de site zelf worden gegeven. We zijn toen gaan kijken bij de trainingscentra van Dow Terneuzen en Shell Moerdijk en waren direct enthousiast.’ Het centrum van Sabic is bijzonder omdat het is opgezet in samenwerking met Symbiosis, een samenwerkingsverband van alle aannemers die op het Sabic-terrein werken.

Fouten
Het safety skills center is opgedeeld in verschillende compartimenten waarin zes van de tien life saving rules van het bedrijf worden behandeld. Denk daarbij aan werken op hoogte, het betreden van besloten ruimten en veilig hijsen.

‘In de kamers zijn bewust fouten ingebouwd. De vraag is of medewerkers de fouten zien.’

In de compartimenten staan opstellingen zoals een steiger, vaten, hijswerktuigen, hogedrukspuiten, pompen en leidingen. Ook wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je een flens kunt herkennen waar mogelijk asbest in is verwerkt en hoe je daarmee om moet gaan. Van der Klis: ‘In de kamers zijn bewust fouten ingebouwd. De vraag is of medewerkers de fouten zien en of ze op deze plek aan het werk zouden gaan.’ Zo ligt er bijvoorbeeld los gereedschap op een steiger, staat een ladder niet in de goede hoek en slingert ergens nog een emmer met afval rond.

Aanspreken
In het safety skills center probeert Sabic de conversatie tussen werknemers uit te lokken. ‘Dat doen we met die fouten in de opstellingen en de trainers zijn soms ook even acteur. Dan gaan ze bijvoorbeeld op een onveilige manier aan het werk. Worden ze daar door de medewerkers op aangesproken? We merken dat contractors het soms lastig vinden om zoiets tegen iemand van Sabic te zeggen. Maar dat kan hier gewoon, het zit in onze bedrijfscultuur.’

Door elkaar
Daarbij helpt het dat de medewerkers in gemêleerde groepen training krijgen. Werknemers van Sabic volgen de training tegelijk met contractors. Operators, schoonmakers en elektriciens zitten allemaal door elkaar. ‘Zij kijken allemaal anders naar zaken en zo kan iedereen van elkaar leren’, zegt Van der Klis. ‘De trainingen gaan leven doordat mensen vervolgens vertellen wat ze hebben meegemaakt op de werkvloer. Wij kunnen als Sabic ook veel van de contractors leren. Zij komen op andere sites en nemen ervaringen van daar mee naar hier.’
Degenen die de training al hebben gedaan, zijn er volgens de turnaround manager blij mee. ‘Ze zijn positief over de laagdrempelige en hands-on training.’ Na de onderhoudsstop blijft het centrum ook in gebruik. In de toekomst wordt het ingezet voor andere trainingen op het gebied van veiligheid.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Sign up

Sign up